torsdag 20 maj 2010

Ny etta!


Tjuvarnas stad är härmed utsedd till ny etta i vår bokcirkel med ett snittbetyg på 8,4!

Vi var alla rörande eniga om att det var en fantastisk bok. Ett omöjligt uppdrag i en absurd situation, en skröna som verkligen griper tag i en när man läser. Trots att den behandlar en sådan tung historia - ockupationen av Leningrad under andra världskriget - så genomsyras boken av livsglädje och hopp.

Bra miljöbeskrivningar, härliga karaktärer och en riktigt spännande story förvandlade boken till ren och skär läsglädje. Vilket egentligen är ganska otroligt med tanke på att det genomgående temat är svält och död.

Vi hoppas på mer från David Benioff!

(Själva bokcirkelkvällen var som vanligt supermysig! Goda ostar, gott vin, härliga diskussioner... Toppen!)

3 kommentarer:

 1. Tack för ett bra lästips! Jag fascinerades även av din beskrivning av vårfloden, nedan -och om vägen till verkstaden! Jag romantiserar säkert, men även om jag inser att det är besvärligt med avstånd, så ligger det något fridfullt över att låta saker ta den tid de tar. Här, utanför London där vi bor, ska allt gå så himla snabbt! Londonrushen vid 5 tiden är direkt löjlig -alla springer likt myror. Vi har mycket att lära från Norrland!

  SvaraRadera
 2. Ja, tempot är rätt lugnt här, och det är skönt. Jag behöver nog påminna mig själv om det ibland, det är så lätt att bli hemmablind och bara gnälla över bristen på butiker, kaféer, teatrar osv.

  Men jag skulle verkligen vilja prova bo ett annat land i några år, vidga mina perspektiv, uppleva något annat. Tyvärr delar inte maken denna längtan...

  SvaraRadera
 3. Förresten, ett litet tillägg till Norrlandsbeskrivningen:

  Vi har i vår kommun (med 3200 invånare på en yta lika stor Belgien) 4 företag som säljer snöskotrar och skoterkläder, men inget (!) företag som säljer barnkläder...

  Perspektiv. Perspektiv.
  ;)

  SvaraRadera