lördag 18 september 2010

Beautiful Bloggers Award


Det var verkligen en skön uppmuntran när Annika gav mig utmärkelsen Beautiful Bloggers Award med motiveringen: Malin är en gammal arbetskamrat till mig, men det är inte bara därför som jag fullständigt kastar mig över hennes inlägg. Nej, det beror naturligtvis på att det hon skriver om intresserar mig. Dessutom svämmar jag över av såväl beundran som en viss avundsjuka då hon har skrivit en bok och väntar i detta nu på besked om antagning eller inte. Som om inte det vore nog håller hon på att skriva på bok nr två!?

Tack, tack, tack. Din peppning var välkommen och värmer sannerligen gott i höstmörkret!

När man har fått denna utmärkelse måste man:
- kopiera in awardbilden i din blogg för att visa att du har fått den

- tacka och länka till den som nominerade dig

- nominera sju andra bloggare och länka till dem

- berätta sju intressanta saker om dig själv

Det var inte helt lätt att välja sju bloggar, det finns ju så många som jag gillar och följer. Här är i alla fall sju som är värda utmärkelsen (och som mig veterligen ännu inte fått den):

Johanna Lindbäck: Johanna är inte bara en norrlands-stinta (som jag själv), hon är dessutom en av de berömda bokhororna, men framför allt en intressant författare av ungdomsromaner. Jag upptäckte hennes blogg relativt nyligen men följer den med stort nöje. Framför allt därför att Johanna skildrar sin skrivarvardag så intressant, på ett sätt som inspirerar mig att hugga tag i mitt eget skrivande.

Magstarkt: Sofi Sarenbrants blogg är ännu en ny bekantskap som jag gillar. Till en början läste jag den för att följa Sofis debut (hon har nyligen kommit ut med deckaren Vecka 36), men nu läser jag den för att den är så… SNYGG. Visst, ett ytligt skäl, men i alla fall. Bloggen är snygg och rolig med intressanta inlägg om författarskapet (dess vedermödor och glädjeämnen) och humoristiska vardagssituationer. Me like.

Blomvirran: Veronicas blogg upptäckte jag när jag gick med i sekten (läs: Facebook). Veronica och jag har barn tillsammans (i samma klass, vill säga) och det är superroligt att följa hennes blogg och vardag. Hon skriver med en stor portion humor om stort och smått, och delar med sig av sina vardagstankar – vilket jag finner mycket modigt och väl värt en award!

Hellberg coaching: Jag har följt Åsa Hellbergs blogg under en längre tid och den får mig ofta, mycket ofta, att tänka ”ett varv till”. Åsa, som är personlig coach och har gett ut den uppmärksammade boken Casanovas kvinna, blandar djupt allvarliga och tankeväckande inlägg med lättare inslag som ofta får mig att skratta gott. Hon har en varm ton i sina inlägg och lyckas med konststycket att få bloggen att kännas som ett vardagssamtal runt köksbordet, vänner emellan.

En udda verklighet: Nene Ormes är något så unikt som en svensk urban-fantasy-författare. Hennes debutroman Udda verklighet gjorde succé i våras och Nene fick till och med mig att bli nyfiken på fantasy (som inte är en genre som fallit mig i smaken tidigare). Nene är aktuell med två bloggar: dels är hon en av tre huvudförfattare på Debutantbloggen, dels genom sin egen supervackra blogg En udda verklighet.

Liz Wennberg: Liz Wennberg är en levande ketchupeffekt. En kämpande författarwannabe som sannerligen vet hur det känns att bli refuserad. Men så, till sist, gick korken ur – och som den gjorde det! På kort tid kom hon ut med TVÅ böcker: barnboken Punkpapporna och poesiboken I ett grovt rep. Hon är ett levande exempel på att man aldrig ska ge upp, en förebild med underbart svart humor och rappt språk (och - som grädde på moset - rötterna i den norrländska myllan).

Elisabet Norin: Elisabet var min kurslärare på Sörängens folkhögskola när jag läste skrivarlinjen. Själv författare till romanen Mamma minns du mig var hon en inspirerande lärare som både utmanade och uppmuntrade mitt skrivande. Jag hade stor hjälp av Elisabet i det sista redigeringsarbetet av mitt manus Vara dig trogen. Eftersom Elisabet är både författare, föreläsare, lektör, coach och lärare är hennes blogg alltid läsvärd. Dessutom gör hennes vackra bilder att den lyfter ännu ett snäpp.

Sju ”intressanta” fakta om mig:
1. Jag har ätit kokt kalvhjärna. Trodde visserligen att det var svamp jag åt och mådde illa när jag fick klart för mig vad jag stoppat i mig, men så här 18 år senare är jag ändå lite stolt…
2. Under varje graviditet har jag frossat i bloddrypande böcker; massmord, världskrig och andra katastrofer. Antar att det fungerade som en motvikt till allt gulligullande som en graviditet medför.
3. Jag älskar att köra bil och skoter i MYCKET hög hastighet (om jag är ensam i bilen eller på skotern).
4. Jag har under många år närt en hemlig dröm om att få göra rösten i en tecknad film.
5. Jag har hunnit läsa in två yrkesutbildningar: till präst och gymnasielärare.
6. Jag älskar att stå på scen och spela teater.
7. Jag har sprungit 5-dagars (världens största orienteringstävling) 4 gånger.

4 kommentarer:

 1. Men fina du!! Tack!

  Kommer du till Mikaeli Marknad i Överkalix? Det är filminspelning och 300 statister kommer under lördagen att vara involverad (enligt rykte). Jag står på marknaden med min bok och några andra böcker från Vombat.

  SvaraRadera
 2. Tyvärr. Det är fullt upp på helgerna i höst. Men det hade varit SÅ roligt att träffa dig!
  Lycka till med bokförsäljningen!

  SvaraRadera
 3. Vad synd! Det får bli en annan gång.

  SvaraRadera