lördag 17 september 2011

Rent hus, rena rekordet

Hushållsarbete är inte min grej.
Jag avskyr att dammsuga, skura, tvätta, diska och allt annat som måste göras för att hemmet inte ska hamna i ett avsnitt av skäms-tv´s Rent hus.

Tack och lov har jag en underbar make som håller dammråttorna stången och rensar ur kylen med jämna mellanrum, ja han till och med tömmer silen i duschkabinen (något som får mig att kväljas varje gång jag ska gör det).

Jag har dock ofta dåligt samvete över mitt sätt att smita undan städjobbet. Jag känner att jag både sviker honom, barnen och... mitt kön. Det borde ju vara jag som dansar runt med skurmoppen, inte han. Jag är ju trots allt kvinna, jag borde älska att städa och laga mat! Eller hur?

Tro inte att detta inlägg kommer att resultera i ett ändrat beteende från min sida. Inte alls.

Men när jag bläddrade i tidningen idag upptäckte jag ett bergsäkert frikort från allt vad städning heter. Jag ska bara göra som årets nya Guinessrekordhållare Chris 'The Dutchess' Walton gjort: spara ut mina naglar.Ingen kan väl kräva att man hanterar smutstvätt och flottiga tallrikar, skurhinkar och sura disktrasor när man spelar i denna rekorddivision?

2 kommentarer:

 1. Yack! Trots att jag inte heller gillar att städa, så tror jag att jag väljer det före naglarna. Och hur ska man kunna skriva med dem? ;)

  SvaraRadera
 2. Sant! Måste vara en svår uppgift att författa med de där utväxterna... Framför allt inte om man vill skriva en riktig "nagelbitare"...
  *host, host*

  (dålig ordvits, jag vet...)

  :)

  SvaraRadera