torsdag 28 oktober 2010

Jag blir så arg!!!

Igår berättade en av tjejerna på bokcirkeln om en ny "sport" bland elever som går ut på att reta upp en lärare så mycket som möjligt och sedan filma lärarens sammanbrott.
Kul?

Filmerna läggs ut på youtube så att ungdomarna därefter kan skratta och kommentera lärarens ilska. Målet är att jaga upp läraren så att h*n tillsist kastar ut en bänk genom ett fönster, kastar en sko på en elev, börjar gråta osv. osv. (alla exempel har jag hittat på nätet).

Och som om förödmjukelsen av att bli uthängd på youtube när man är som svagast inte är nog så lägger de rara ungomarna dessutom till en massa kränkande kommentarer till filmerna.

Under en film (där en stackars hemkunskapsfröken hetsas av en hel klass) skriver man: "Ännu en film från min klass när vi retar upp en lärare."
DET ÄR SÅ VIDRIGT!
Och det värsta är att lärarna är helt försvarslösa. Den lagstiftning vi har haft (det blir något bättre med den nya skollagen som träder i kraft nästa år) tillåter nästan inga diciplinära åtgärder över huvud taget. Istället får eleverna kränka, bespotta och förlöjliga lärarna utan egentliga påföljder.
En god undervisning kring respekt för våra framväxande samhällsmedborgare?

2 kommentarer:

  1. Det låter ju helt förskräckligt! Har aldrig hört om det förut. Var har respekten för varandra tagit vägen.

    SvaraRadera
  2. Nej, visst är det tragiskt.
    Och det värsta är att jag egentligen tror att ungdomarna också tycker att det är hemskt.
    Det är ett sådant fruktansvärt hårt grupptryck.

    SvaraRadera