onsdag 2 juni 2010

Badkruka

Sommaren närmar sig och därmed också badsäsongen. Som barn älskade jag att bada, både i sjöarna här hemma och i havet men med åren har jag blivit allt fegare.

Man skulle kunna tro att det beror på vattentemperaturen eller skammen jag känner över min kroppsstorlek, men inte. Nej, det är en betydligt nojigare skräck som förvandlat mig till badkruka.

HAJAR!

Det spelar inte någon som helst roll att både maken och min hjärna påminner mig om att hajar sällan simmar i fjällsjöar. Man kan aldrig veta. Inte säkert. Typ.

Och när jag idag tittade på följande klipp från youtube blev jag övertygad om att jag inte tänker ta risken att bli hajmat!

Så årets badsäsong är över för mig, innan den ens började...

6 kommentarer:

 1. Ok, att stanna uppe på land känns som enda alternativet nu.

  SvaraRadera
 2. Jag stannar också på land, är livrädd för allt under 25 grader.
  Hajar bekymrar mig inte det minsta, men ska kolla ditt klipp.
  Jag kanske ändrar mig...

  SvaraRadera
 3. Okej, nu har jag sett klart. Får jag fråga varför du tittar på det här om du är rädd? Jag tror på att utmana rädslor, men är inte detta fel väg att gå:)

  SvaraRadera
 4. Anneli:
  Land är bra. Land är toppen. Varmt. Skönt. Hajfritt... :)

  Åsa:
  Ja, det är helt fel väg, men jag kan inte hjälpa det. Jag älskar att titta på hajfilmer på Discovery och Animalplanet. Jag fascineras av hajarna, samtidigt som jag får hjärtklappning och mardrömmar.
  Destruktivt? Javisst. Men jag kan inte låta bli.

  Har försökt se filmen Hajen också (sju, åtta gånger eller nåt´) men klarar aldrig av att se den till slut. Det blir alltför läskigt och jag måste stänga av.

  Yngste sonen retar mig ständigt för att jag till och med var tvungen att blunda under vissa partier av filmen Nemo...

  SvaraRadera
 5. Erika Holmström3 juni 2010 16:27

  Inte för att jag vill bättra på dina fobier...
  Men GÄDDOR är inte heller kul !! ;) Ett tips är annars att göra som jag... skyller på att jag inte bytt min "termostat" på många år... den gamla klarar inte vatten under 22 grader =) /Erika

  SvaraRadera
 6. Erika:
  Gäddor... Hu... De är OCKSÅ läskiga!!!
  De få gånger jag badar under en sommar är jag alltid övertygad om att gäddorna ligger och lurar under ytan. Lömska rackare är de... ;)

  Jag ska använda mig av ditt tips och hoppas att familjen köper det!

  Vad roligt att du hittat till min blogg!!!

  SvaraRadera