måndag 17 maj 2010

Förskräckligt med skräck?

I senaste Babel diskuterades skräck och undergång, katastrofböcker av olika slag. Just nu blomstrar de två genrerna. John Ajvide Lindqvist gör succé med sina vampyrer, zombies, spöken och borrmaskiner. Twilightserien är bara en i raden av rosade vampyrserier och storfilmer som 2012 visar jordens undergång.

Jag gillar att läsa skräck. Stephen King är en favorit sedan tonåren, men Ajvide Lindqvist seglar upp och konkurrerar om förstaplatsen. Läsa skräck är helt okej, men se skräckfilmer klarar jag inte. Det blir för läskigt helt enkelt.
I tonåren såg jag bl a Terror på Elmstreet där den fruktansvärde Freddy Kreuger mördade tonåringar i deras drömmar. Jag var livrädd och hade mycket svårt att somna på kvällarna (ändå knogade jag på och såg flera av filmerna i serien. Inte så intelligent, jag vet...).

Nu har man gjort en remake på första Terror på Elmstreet, trailern rullar för fullt på internet och mellansonen är själaglad. Han har länge haft Freddy Kreuger som en favorit (?) och är fast besluten att se filmen. Skräck lockar uppenbarligen!

Undrar om jag skulle kunna skriva skräck? Vore häftigt att testa...


Sonen Tobias som Freddy Kreuger


Härligt (för)skräckliga ungdomar på Halloween...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar