söndag 3 oktober 2010

Rädsla

Det har nu gått mer än 5 månader sedan jag skickade in mitt manus Vara dig trogen till ett förlag och jag har fortfarande inte hört något från dem. Jag hoppas innerligt att det är ett gott tecken, att det betyder att de faktiskt funderar över mitt manus, att de skickar runt det för övervägande.
MEN tänk om det inte är så. Tänk om det kommit bort.

Funderar på att kontakta dem men vågar inte, för då kanske drömmen får ett tvärt slut. Ett "Nej tack."
Så länge jag inte hör något från dem lever drömmen vidare...

Och förresten, om jag nu skulle kontakta dem vilket är då bästa sättet att göra det på? Ringa någon på förlaget (vem?) eller maila någon (vem?). I slutet av november ska jag ned till Stockholm på kurs - kanske skulle jag då helt sonika traska upp på förlaget och presentera mig?
Nej. Kanske inte.
Suck.

8 kommentarer:

 1. Det är verkligen inte lätt det där. Det känns otroligt att det ska behöva ta så lång tid. Det är ju näst intill förlamande att behöva vänta så länge på ett svar.

  Själv tycker jag att det är ok att fråga efter så lång tid. 2-3 månader är ju vad de flesta förlag har som mål. Vad gäller vem så måste det väl finnas någon på manusavdelningen som kan svara.

  Har du bara skickat till ett förlag?

  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Hej Anneli!
  Ja, jag måste nog samla mod och kontakta dem...

  Nej, jag har skickat till många förlag tidigare (och ett förlag var ganska intresserat, så pass att de bad mig skriva om vissa delar - men sedan blev det ändå NEJ tillslut) så det här är lite av "sista chansen" för manuset. Sedan tror jag att jag låter det gå i pension.

  SvaraRadera
 3. Hej Malin!
  Fem månader är för långt, då är det helt okej att höra av sig. Och som du säger, kan vara ett gott tecken när det tar lite tid; 'Det var inte lätt för dom att säga nej'.
  Jag hade ringt redaktionens allmänna nummer/redaktionssektreteraren (eller vilket nummer som nu finns på hemsidan) och sagt precis som det var.
  Och du, grattis till personlig feedback och fingervisningar med omskrivning i en refusering! Det är obetalbart och betyder att du är 'a cut above the rest' - och snubblande nära ett kontrakt, men dom behövde klämma dig lite på pulsen och kolla om du kunde leverera helt enkelt. Snart sitter det ska du se - med detta manus eller nästa.

  SvaraRadera
 4. TACK Amanda, både för tips och uppmuntran!
  Jag hoppas att du har rätt, att det snart går min väg. Framför allt att det går vägen på just detta förlag för jag tror att jag skulle passa in i deras utgivning.

  Ska försöka skrapa ihop lite mod och ringa dem.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker också fem månader är för långt.
  Jag har själv varit med om att mitt manus "kommit bort". Det kan också vara så att de helt enkelt har för mycket att göra.
  Ring eller maila och fråga.

  SvaraRadera
 6. Hej Monica!
  Ja, jag läste om dina borttappade manus. Fy vad hemskt. Jag hade nog deppat ihop.

  Jag ska ringa. Ni har övertygat mig.
  Jag ska bara... (Alfons Åberg)
  ;)

  SvaraRadera
 7. Tack Anna!
  Jag kommer att rapportera hur det går - hur än det går...
  ;)

  SvaraRadera